Saarlasi paneb muretsema omapäi hulkuv lambakari

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapäi hulkuvad lambad Saaremaal.
Omapäi hulkuvad lambad Saaremaal. Foto: Tõnu Veldre/Saarte Hääl

Saaremaal Salme vallas uitab omapäi rändav lambakari mööda maanteid, teisipäeval hüppas üks loomadest ootamatult sõiduteele ja jäi auto alla.

Sagedamini on lambaid nähtud Tiirimetsa lähistel Länga teeristis, vahendas ajaleht Saarte Hääl.

«Kõige kurvem on see, et sõiduteel olevad lambad võivad tekitada liikluses palju hullemaid tagajärgi kui vaid auto mõlkimine,» ütles lehele lähedalasuva maja omanik.

Kohaliku elaniku sõnul on kurb vaadata, kui kümmekond looma lihtsalt ringi hulgub ja naabrite aiaviljad nahka pistab. Sel põhjusel pole kohalikel juba mitu aastat mõtet midagi aias kasvama panna.

Teisipäeval juhtunud autoõnnetus, kus lammas küll hukkus, aga auto ja sõitjad terveks jäid, pani mitmedki inimesed mõtlema.

«Andke mulle raha, küll ma siis ka aiad ehitan!» oli lammaste omanik vastanud nii naabritele kui ka tema lambale otsa sõitnud autojuhile. Saarte Hääle andmetel on lammaste omanik mees, kes armastab tihti ka pudelipõhja vaadata.

«Kui loom jookseb sõiduki ette, on tegemist ikkagi liiklusõnnetusega ning sõidukile tekitatud kahju eest vastutab looma omanik,» kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Vabalt liikuvate loomade märkamise korral võib sellest teavitada nii kohalikku omavalitsust kui ka politseid, soovitas Tammeleht, kelle sõnul on teada ka juhtumeid, kui omanikult on loomad lihtsalt ära võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles