Kiirabitöötajad hakkavad poliitilisi annetusi koguma

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Peterson
Peep Peterson Foto: Peeter Langovits

Transpordi Ametiühingu juhatuse esimees Peep Peterson (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) teatas oma Facebooki kontol, et kiirabitöötajad hakkavad koguma poliitilisi annetusi, mis antakse üle Reformierakonnale.

«Aktsioon läks käima, annetada võivad ka teised. Kilekotid saadaval kõigis hästivarustatud kauplustes,» teatas Peterson.

Peterson ütles Postimehele, et tegemist on mõnes mõttes võllahuumoriga, millega soovitakse tähelepanu tõmmata kiirabijuhtide palgaküsimusele.

«See üleskutse oli mõeldud võllanaljana, sest palgatõusu küsimuses ollakse ummikus,» selgitas Peterson. «Kiirabijuhid ei tohi streikida ja on seega kaitsetus olukorras. Haiglad pikette ei karda ja kui pole streigiõigust, tuleb kasutada moodsaid vahendeid.»

Peterson lisas, et eks lähipäevad näitavad, kas raha kogumine algab või mitte.

Petersoni väitel kutsub Transpordi Ametiühingu kiirabisektsiooni oma liikmeid koguma kiirabijaamades poliitilisi annetusi kiirabijuhtide palkade tõstmiseks.

«Annetused palume koguda kilekotti, mille annab teile usaldusisik (soovitavalt läbipaistev või kollane). Kogutud annetused anname Reformierakonnale üle soliidse paki kogunemise korral loodetavasti juba lähinädalatel,» kirjutas Peterson.

Reformierakonna peasekretär Martin Kukk tänas kiirabitöötajaid, kes teevad tema hinnangul tähtsat ja väga tänuväärset tööd.

«Oleme tänulikud neile moraalse toetuse eest keerulisel ajal, isegi kui see on humoorikas,» sõnas Kukk. «Reformierakond ei ole juba kümmekond aastat sularahas annetusi vastu võtnud. Kui keegi soovib annetada, siis selleks vajamineva info leiab ta meie kodulehelt.»

Kukk soovitas kiirabitöötajatel kogutud raha annetada lastega seotud heategevuseks, mille kohta saab infot lehelt www.help.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles