Lavrov: NATO lahkumine Afganistanist nõuab SCO-lt julgeolekumeetmeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov
Vene välisminister Sergei Lavrov Foto: SCANPIX

NATO vägede kavandatav lahkumine Afganistanist tõotab piirkonnale tõsiseid julgeolekuohte, mistõttu peavad Shanghai Koostööorganisatsiooni (SCO) riigid julgeoleku tagamiseks täiendavaid meetmeid rakendama, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov.

«Koalitsioonivägede kiirustav lahkumine Afganistanist kätkeb tõsiseid ohte piirkonna julgeolekule ja stabiilsusele. Kesk-Aasia riigid leiavad end keerulisest olukorrast: juba praegu on tendents, et terroritegevus ja ekstremism levib Afganistani põhjapoolsetest osadest sinna,» ütles Lavrov
usutluses Hiina uudisteagentuurile Xinhua, mille Vene välisministeerium täna oma kodulehel avaldas.

Ministri sõnul seab see SCO liikmesriigid ülesande ette rakendada täiendavaid meetmeid julgeolekukoostöö parandamiseks ja Afganistani võimude kaasamiseks sellesse.

«Afganistan on kõigi SCO liikmesriikide ammune hea partner. Meie organisatsioon toetab Afganistani juhtkonna samme rahu taastamiseks ning pooldab iseseisva, neutraalse, rahumeelse ja jõuka Afganistani riigi ülesehitamist,» kuulutas ta ja tuletas meelde, et SCO riigid on juba aastaid andnud Afganistanile humanitaarabi ja aidanud pakilisi probleeme lahendada.

Samuti teeb SCO ühiseid pingutusi võitluses terrorismi ja uimastikaubanduse vastu, rõhutas Lavrov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles