Ergma: Ilves võiks jälgida omaenda soovitust poliitikutele

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu esimees Ene Ergma (IRL) arvates võiks president Toomas Hendrik Ilves vältida oma sõnavõttudes emotsionaalsust, Krugmanil soovitab Ergma aga rohkem keskenduda Ameerika majandusele.

«Loomulikult on igal inimesel õigus omale arvamusele ja seda eriti Nobeli majanduspreemia laureaadil, kuid oleks teretulnud, kui Ameerika majandusteadlased pühendaksid rohkem oma tähelepanu Ameerika majandusele ja pangandusele, sest 2009 aasta kriisi, mis halvas pea kogu maailma majanduse, ei päästnud valla Eesti,» sõnas Ergma ERR-i uudisteportaalile.

President Toomas Hendrik Ilvese reaktsiooni Krugmani arvamusele peab Ergma liialt emotsionaalseks. «Presidendi reaktsioon on terav, kuid ta võiks jälgida omaenda soovitust poliitikutele ja mitte nii emotsionaalselt väljenduda,» ütles Ergma.

New York Timesis majanduskolumni kirjutav Paul Krugman avaldas eile blogis kirjutise pealkirjaga «Eesti rapsoodia», milles seadis kahtluse alla, kas Eestit tasub ikka vaadata kui kokkuhoiupoliitika edukuse näidisriiki.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles