Reformierakonnast kirjutati skandaali ajal 70 artiklit päevas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Maikuus oli meedia peatähelepanu all ülekaalukalt Reformierakond, kellest kirjutati pärast rahastamisskandaali puhkemist enam kui 70 artiklit päevas.

Kui tavaliselt kirjutab meedia kõige enam Keskerakonnast, siis mais langesid nad teiseks, kolmandal kohal oli IRL ning neljandal sotsiaaldemokraadid, selgus ERR-i portaali tellimusel valminud monitooringufirma Meedius uuringust.

Meediuse analüütik Peeter Peet rääkis, et tähelepanu Reformierakonnale oli tavapärane kuni 22. maini, kui Silver Meikar tunnistas, et on annetanud parteile raha, mille päritolu ei teadnud.

Pärast seda kasvas mainimiste arv hüppeliselt ning 10 päevaga lisandus enam kui 700 artiklit, millest kaks kolmandikku mainis Meikari nime.

Ka Keskerakonna puhul kirjutati palju erakonna rahastamisest, samuti partei ja kapo suhetest seoses Priit Toobali ja Ester Tuiksoo juhtumiga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles