Ecuadori esindaja: Assange saatuse kohta langetatakse otsus ööpäeva jooksul

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Ecuadori välisministeeriumi esindaja teatas, et kõmulise meediaorganisatsiooni Wikileaks asutaja Julian Assange´i palve Ecuadoris asüüli saada vaadatakse läbi ööpäeva jooksul.

Assange soovis Ecuadorilt poliitilist varjupaika, et Suurbritannia teda Rootsile välja ei annaks, edastab AFP.

Rootsis soovitakse ta üle kuulata seoses seksuaalkuritegudes kahtlustamisega.

Assange on olnud Londonis Ecuadori suursaatkonnas alates selle nädala teisipäevast. Briti politsei valvab saatkonda ning Assangele anti hoiatus, et kui ta saatkonnast lahkub, ta arreteeritakse.

Briti politsei sõnul rikkus Assange kautsjonitingimusi. Tingimuste kohaselt oleks Assange pidanud kella kümnest õhtul kuni kaheksani hommikul olema talle määratud kohas. Kuid Assange läks selle nädala teisipäeva öösel Ecuadori saatkonda, rikkudes sellega talle kehtestatud reegleid.

Assange palus Ecuadorist asüüli, kuna Briti kõrgem kohus ei andnud talle õigust Rootsile väljaandmise otsust edasi kaevata.

Assange eitab tema vastu Wikileaksi kahe endise naistöötaja poolt esitatud süüdistust, et ta ahistas neid seksuaalselt ning vägistas.

Assange`i sõnul on tema juhtumi puhul tegemist poliitilise nõiajahiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles