Paldiskisse liikuv Scoutspataljoni kolonn häirib liiklust

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonn.
Kaitseväe kolonn. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna pärastlõunal alustavad liikumist Lätis Adazi polügoonil õppusel Saber Strike osalenud Scoutspataljoni sõjaväemasinate kolonnid.

33 soomukit ja sõjaväemasinat, alustavad liikumist kell 14.30, jõuavad Ikla piiripunkti kell 16.00 ning Paldiskisse kell 19.30.

Kolonnid liiguvad marsruudil Adazi-Ikla-Pärnu-Märjamaa-Kanama-Saue-Keila-Paldiski.

Kolonn sõidab kiirusega 80 kilomeetrit tunnis, seda julgestab sõjaväepolitsei. Kolonn teeb peatusi, et võimaldada tagapool sõitvatel autodel mööda sõita.

Saber Strike on 11.-22. juunini USA Euroopa väejuhatuse ja Eesti koostöös samaaegselt Eestis ja Lätis korraldatud õppus, mille eesmärgiks on maaväeüksuste koostöö harjutamine Afganistani operatsiooniks ja teisteks samalaadseteks rahvusvahelisteks operatsioonideks tulevikus.

Kokku osales õppusel üle 2000 Eesti, Läti, Leedu, USA ja Kanada, samuti Prantsusmaa, Ühendkuningriigi ja Soome kaitseväelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles