Terras: NATO sõjalise komitee esimees mõistab Eestit hästi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aukompanii tervitab kindral Knut Bartelsit.
Aukompanii tervitab kindral Knut Bartelsit. Foto: www.mil.ee

NATO sõjalise komitee esimees Knud Bartels kohtus Eesti visiidi esimesel päeval kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terrasega, kes kinnitas, et külaline mõistab Eesti võimeid ja võimalusi hästi.

«Kuigi meie rahvas on arvult väike, on meie kindel tahe olla usaldusväärne liitlane NATOs,» ütles Terras kohtumisel.

«Eesti teeb selleks tõsiseid pingutusi, sest kollektiivkaitse on meie julgeoleku üks kahest põhikomponendist. NATO usutavus ja usaldusväärsus on Eestile eluliselt tähtis, sest meie riigikaitse on üles ehitatud esmasele iseseisvale kaitsevõimele ja kollektiivkaitsele. Kui meie võtame oma riigikaitset tõsiselt, siis võtab ka NATO Eestit ja Eesti julgeolekuhuve tõsiselt,» rääkis kaitseväe juhataja.

Brigaadikindral Terrase sõnul mõistab NATO sõjalise komitee esimees, endine Taani kaitseväe juhataja  kindral Knud Bartels meie võimed ja võimalusi hästi, kuigi Eestis on umbes neli korda vähem elanikke kui Taanis.

Kohtumisel Bartelsiga oli arutluse all olukord ja arengud NATO operatsioonil Afganistanis, Eesti panus NATO sõjalisse struktuuri ja operatsioonidesse, NATO tegevus Läänemere piirkonnas ja tulevikuplaanid. Kindral Bartels sai kaitseväe peastaabis põhjaliku ülevaate Eesti riigikaitse hetkeolukorrast ja arengukavadest.

Kindral Bartelsi auks oli peastaabi hoone ette üles rivistatud aukompanii. Pärast kohtumisi istutas Bartels kaitseväe peastaabi hoone ette tamme.

Bartels külastab NATO sõjalise komitee esimehena Eestit esmakordselt. Oma praeguses ametis on ta selle aasta algusest. Bartels külastas Eestit ka eelmisel aastal Taani kaitseväe juhatajana.

NATO sõjaline komitee on NATO kõrgeim sõjaline juhtorgan, kuhu kuuluvad kõikide liikmesriikide kaitseväe juhatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles