Uuring: Keskerakond möödus Reformierakonnast

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Veebruaris tõusis kõige populaarsemaks parteiks Keskerakond, selgus ERRi uudistetoimetuse tellitud Emori küsitlust.

Keskerakonda toetas veebruaris 30 protsenti valijatest ehk 2 protsenti enam kui jaanuaris, ühtlasi möödus Keskerakond Reformierakonnast, keda toetas 28 protsenti valijatest ehk 2 protsenti vähem kui jaanuaris, vahendas ERR Uudised.

Veidi kasvatas veebruaris toetust Isamaa ja Res Publica Liit, keda toetas 14 protsenti valijatest, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda toetas 12 protsenti ning Rohelisi 8 protsenti.

Kuuenda riigikogus esindatud partei, Rahvaliidu toetus kukkus veebruaris valimiskünnisest madalamale ehk vaid 3 protsendile.

Üle-eestilisele küsitlusele vastas 1019 inimest, Emor esitab andmed neist vastajatest, kel on olemas erakondlik eelistus.

Seetõttu erinevad küsitlustulemused oluliselt näiteks Postimehe tellitud Turu-uuringute ASi küsitlustulemustest, mis on saadud teistsugust metoodikat kasutades ning mille järgi just Reformierakond möödus veebruaris Keskerakonnast.

Erinev on küsitluste järgi ka nende inimeste hulk, kel eelistus puudub, kes ei toeta kedagi või kes ei kavatsegi valima minna, Emori küsitluses on neid 35 protsenti, Turu-uuringute ASi järgi aga 28 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles