Haiglad: konfidentsiaalsusnõudest tuleb kinni pidada

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla.
Põhja-Eesti regionaalhaigla. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti haiglate hinnangul peavad nende töötajad kinni pidama konfidentsiaalsusnõudest, sest seda nõuvad nii seadus kui ka tööleping.

Eesti Päevaleht avaldas täna loo, milles kirjutati, et Tartu Ülikooli Kliinikumi tööle asudes konfidentsiaalsuslepingu allkirjastanud haiglaõde riputas intensiivravile sattunud lapse pildi Facebooki ning lisas sinna kommentaare lapse elu ja tervise kohta.

SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Inga Lille sõnul tuleneb patsientide terviseseisundi andmete konfidentsiaalsusnõue isikuandmete kaitse ja tervishoiuteenuste korraldamise seadusest.

«See kehtib mistahes infolevi vahendite kohta – olgu selleks paber, sotsiaalmeedia, telefonivestlus või muu taoline,» selgitas Lill.

Lill lisas, et regionaalhaiglas on iga töötaja töölepingus säte, mis reguleerib, et mistahes andmed patsientide kohta (sh isikuandmed, andmed nende terviseseisundi, neile osutatud või vajalike teenuste jms kohta) on konfidentsiaalse iseloomuga ja neid ei tohi avalikustada kolmandatele isikutele.

Sama põhimõte on täiendavalt fikseeritud ka regionaalhaigla töösisekorras.

«Regionaalhaigla eeldab, et konfidentsiaalsusnõudest ja infoleviga seotud eetikast peetakse kinni, seda nii töökohal kui ka töövälises suhtlemises,» toonitas Lill.

Ida-Tallinna keskhaigla avalike suhete juht Svea Talving lisas, et igal korralikult ettevõttel on oma turvalisuse ja kvaliteedisüsteem sedalaadi juhtumite ennetamiseks, kuid rohkem ei soovinud ta antud teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles