Rahvusvähemuste volinik peab Eesti poliitilist integratsiooni ainulaadseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimised.
Valimised. Foto: Elmo Riig.

Riigikogu delegatsiooni juht OSCE Parlamentaarses Assamblees Paul-Eerik Rummo ja delegatsiooni liige Mart Nutt kohtusid eile OSCE rahvusvähemuste ülemvoliniku, Norra endise välisministri Knut Vollebaekiga, kes on Eestis töövisiidil.

Knut Vollebaek hindas ainulaadseks Eestis toimunud poliitilist integratsiooni, kus muulased valivad erakondi mitte oma rahvusliku päritolu, vaid maailmavaate ja kogu rahvastikule omaste ühishuvide pinnalt.

Samuti tunnustas ta Eesti edusamme määratlemata kodakondsusega elanike teavitamisel sellest, millised on võimalused Eesti kodakondsuse omandamiseks, ning nendelt bürokraatlike takistuse kõrvaldamisel, aga ka keeleõppe võimaluste laiendamisel.

Kohtumisel avaldas Rummo ülemvolinik Vollebaekile tunnustust tema 2008. aastal tehtud põhjaliku töö ja OSCE-le esitatud raporti eest rahvussuhete ja inimõiguste olukorra kohta Venemaa hõlvatud aladel Gruusias. «See raport on oluliseks nurgakiviks, millele saame toetuda Parlamentaarses Assamblees, nõutades Gruusiale normaalsete arengutingimuste tagamist,» ütles Rummo.

Rummo tutvustas Vollebaekile Eesti delegatsiooni seisukohta, et kui Venemaa soovib oma algatatud Euroopa uue julgeolekuarhitektuuri ideede menetlemist, peaks selle eeltingimuseks seatama Venemaa loobumise Gruusialt hõlvatud alade käsitamisest iseseisvate riikidena, samuti selle, et rahvusvahelistele missioonidele tagatakse neil aladel vaba juurdepääs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles