Helsingis mõisteti süüdi internetimängust ohvreid otsinud pedofiil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi kohus määras 38-aastasele mehele nelja ja poole aastase vanglakaristuse populaarses internetimängus kohatud tüdruku seksuaalse kuritarvitamise eest, ütles kohtuametnik täna.

«Franek Kalmet mõisteti süüdi 9-kuni 14-aastaste tüdrukute seksuaalses ahistamises,» ütles ametnik AFP-le. Ta lisas, et mees tutvus tüdrukutega populaarses Soome internetimängus Habbo Hotel.

Kalmet üritas meelitada noori tüdrukuid temaga seksima ning saatis neile ebasündsa sisuga sõnumeid. Ühes aset leidnud juhtumis õnnestus mehel ohvrit seksuaalselt ära kasutada, ütles kohturaport.

Briti telekanal Channel 4 näitas eelmisel kuul dokumentaalfilmi, milles avaldati, et paljud pedofiilid kasutavad Habbo Hoteli mängu noorte tüdrukute lõksu meelitamiseks.

Telekanali üks reporteritest esitles ennast internetimängus teismelisena ning mitmel korral paluti tal veebikaamera ees lahti riietuda.

Mängu omanikuks on Sulake Corporation, mis on meelelahutuslike internetimängude firma Helsingis.

Mängu on ennast registreerinud 268 miljonit kasutajat üle kogu maailma ning 90 protsenti nendest on vanuses 13 kuni 18.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles