Saaremaa pulm pannakse filmi sisse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tordikaunistus pulmadeks.
Tordikaunistus pulmadeks. Foto: Peeter Langovits

Stuudio Filmivabrik hakkas väntama dokumentaalkomöödiat «Kuidas ma vene riiki varastasin», mille üks osa kajastab suurt ja ehtsat saaremaist 1970-ndate aastate pulma.

«Saaremaal on meil lavastatud selline suur ehtne uhke Saaremaa pulm, aga tahame seda teha dokumentaalselt,» ütles filmi produtsent Marju Lepp ajalehele Saarte Hääl, lisades, et nad ei anna mingeid repliike inimestele ette, vaid ongi Orissaare ja Salme harrastusnäitlejad ja suur pulmapidu.

Pruut ja peigmees tulevad Lepa sõnul küll Tallinnast, kuid kogu pulmaseltskond, pulmaisa ja teised on Saaremaalt.

Miks just Orissaare ja Salme näitlejad valituks osutusid, selgitas Lepp, et assistent, kes tegeleb näitlejatega, käis vaatamas etendusi Rannus külateatrite festivalil ning Orissaare seltskond tundus väga vahva olevat. Niisamuti kuulsid nad Salme vahvast näiteseltskonnast ja nii need kaks toredat seltskonda leiti.

Pulmaidee oli küll varem olemas, kuid nüüd otsustati see siduda just Saaremaa võluga, saare keele eripära ja toredate inimestega. Praegu on see ainus osa Saaremaalt, mis sellesse filmi peaks tulema.

Salmel hakatakse filmi salvestama 12. juulil.

Marju Lepa sõnul tahaksid nad filmi valmis saada järgmiseks sügiseks või kevadeks, seejärel jõuab see kinodesse ja hiljem ka televisiooni. Filmi režissöör on Manfred Vainokivi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles