E-loenduse analüüsi järgi on välismaale lahkujate seas rohkem naisi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse lehekülg
Rahvaloenduse lehekülg Foto: Internet

Kuigi 2012. aasta rahvaloendusega ei selgitatud välja välismaale lahkunute arvu, selgub e-loenduse analüüsi andmetest, et välismaale lahkunuks märgiti rohkem naisi kui mehi.

Kokku laekus e-loenduse ajal 1 001 863 isikuankeeti, kelle seas oli Eestist lahkunuid 21 214, selgus statistikaameti Eesti Statistika Kvartalikirjast, vahendab ERR Uudised.

Lahkunute e-admete analüüsi kohaselt oli loendatud lahkunuid enim 25–29-aastaste seas, mis tähendab, et lahkuvad või on juba lahkunud inimesed, kes on oma haridustee lõpetanud.

Kvartalikirja artiklis kirjutavad rahvaloenduse projektijuht Diana Beltadze ja rahvastikuteadlane Ene-Margit Tiit, et tuleb arvestada, et tegemist on tagasiulatuva statistikaga: lahkunud võisid Eestist ära minna ka kümmekond aastat tagasi.

Tähelepanu väärib ka lahkunute soojaotus – selgub, et lahkunute seas on naisi märgatavalt rohkem kui mehi ning artiklis mainitakse selle seletusena ära hüpotees, et mehed on pigem pendelrändajad, kes liiguvad töö ja koduriigi vahel, kuid välismaale läinud naised jäävad pigem paikseks, ehkki otsest tõestust sellele hüpoteesile pole e-loenduse andmetest võimalik välja lugeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles