Reinsalu algatab põhiseadusevastase määrustikupunkti tühistamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Urmas Reinsalu algatab eelnõu, mis tunnistab kehtetuks põhiseadusevastase kaitseväe distsiplinaamäärustiku punkti.

Kaitseminister Urmas Reinsalu teatas vastuseks õiguskantsler Indrek Tederi märgukirjale, et kavatseb algatada eelnõu, mis tunnistab kehtetuks kaitseväe distsiplinaamäärustiku punkti 191. Õiguskantsleri hinnangul on tegemist põhiseadusvastase regulatsiooniga.

Tegemist on punktiga, milles kaitseväelastelt nõutakse distsiplinaarmenetluses enda vastu selgituste andmist. Selle punkti kohaselt on juurdluse läbiviijatel õigus nõuda seletusi distsiplinaarsüütegu puudutavate asjaolude kohta ning ilma õigustavate põhjusteta seletuse andmisest keeldumine või teadlikult valeandmete esitamine distsiplinaarkorras karistatav.

Oma varasemas kaitseministrile saadetud märgukirjas tegi õiguskantseler ministrile ettepaneku algatada kõnealuse distsiplinaamäärustiku punkti põhiseadusega kooskõlla viiv eelnõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles