ETV teeb Londoni olümpiaks viimaseid ettevalmistusi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiamängude maskotid
Olümpiamängude maskotid Foto: SCANPIX

ETV sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri sõnul on Londoni olümpiaks tehtud kõvasti tööd, kuid nüüd tuleb teha veel viimane pingutus.

Kaljuveeri sõnul saadeti reedel Londonisse umbes 1,5 tonni kaaluv tehnika ja International Broadcast Centerisse rajatakse pisike stuudio. Samas kohas on ka kõigi teiste telejaamade stuudiod.

Tööd on siiski veel kõvasti, sest kuigi alad on reporterite vahel jaotatud, tuleb veel teha palju tehnilist tööd, et ülekanded õnnestuksid.

«Töö käib tihedalt, see on väga raske ettevõtmine, kuid nüüd on vaja teha viimane pingutus,» sõnas Kaljuveer.

Esimesed ETV töötajad sõidavad Londonisse 22. juulil ja järgmised 25. juulil. Kõiki alasid siiski otse Londonist ei kommenteerita, sest jõudlust lihtsalt nii palju pole.

Lisaks aitavad Londonis olevaid ETV kommentaatoreid kodused eksperdid, kes aitavad kommenteerida näiteks tennist, judot, sõudmist ja korvpalli alates play-offidest.

Ainsa ekspertkommentaatorina sõidab koos ETV inimestega Londonisse Madis Kallas, kes aitab kommenteerida kergejõustikku.

Kaljuveeri sõnul rääkisid BBC töötajad talle, et neil on olnud uskumatult raske teleaasta: kuninganna valitsemise juubelipidustused, jalgpalli EM, kõik tõrvikuga seonduv ning muud festivalid.

«Üks suur üritus ajab teist taga ja kulmineerub olümpiaga, BBC-l on väga raske,» lisas Kaljuveer. «Eks kohapeal näeb, kuidas valmis ollakse, kuid tundub, et kõik on korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles