Riigikogu istungisaali remont erakorralisi istungjärke ei sega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istungisaal.
Riigikogu istungisaal. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu istungisaali remonditööd ei sunni augustis toimuvaid erakorralisi istungjärke konverentsisaali üle viima.

Riigikogu istungisaalis algas remont pärast kevadiste istungite lõppu 18. juunil. Toona teatas riigikogu pressitalitus, et kui remondi kestel tekib vajadus korraldada erakorralisi istungjärke, on need võimalik läbi viia parlamendi konverentsisaalis.

Nüüd ütles riigikogu pressinõunik Ülo Mattheus Postimehele, et istungjärgud saab siiski korraldada istungitesaalis. Valitsuse ettepaneku kohaselt peaksid istungjärgud toimuma Euroopa Stabiilsusmehhanismi asutamislepingu ratifitseerimise eelnõu arutamiseks 8. ja 30. augustil.

Samas nentis Mattheus, et 8. augustiks ei pruugi veel töökorda saada uus elektrooniline hääletussüsteem. «Anname endast parima, et ka hääletussüsteem selleks ajaks tööle panna, kuid paraku ei saa seda sajaprotsendiliselt garanteerida,» lausus ta ja lisas, et tööde tähtaeg on augusti teises pooles.

Kui elektroonilist hääletussüsteemi ei saa 8. augustil kasutada, toimub hääletamine käe tõstmisega. Sel juhul moodustatakse fraktsioonide esindajatest hääletamiskomisjon, kes selgitab hääletustulemusi ja lahendab vajadusel proteste.

Istungisaalis vahetati lõppeva remondi käigus välja saali nõrkvoolu kaablid, istungite infosüsteem, saali teleülekande süsteem, vaip ja laudade kate ning ventilatsiooni agregaat. Tööde kogumaksumus on koos käibemaksuga 481 361 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles