Reporter.ee: Kadriorg tahab ajalehtede liidu juhi sõnul meediat vastandada

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves
Evelin Ilves ja Toomas Hendrik Ilves Foto: Priit Simson / Postimees

Eesti Ajalehtede Liidu nõukogu esimees Kristjan Mauer leidis, et teisipäeval avalikustatud Kadrioru idee piirata vabariigi aastapäeva vastuvõtu kajastamist meedias püüab millegi pärast vastandada riiklikku meediat erameediale.

Meediale tervikuna see Maueri hinnangul kasuks ei tule, vahendas Reporter.ee.

«Riigivõimu kandja püüab takistada ajakirjanduse ligipääsu riiklikule üritusele,» nentis Mauer.

«Sellised meetmed suurendavad ajakirjanduse huvi ning küllap nutikad ajakirjanikud leiavad pääsu üritusele ikkagi,» uskus Mauer. 

President Toomas Hendrik Ilvese abikaasa Evelin Ilves lubab muuta presidendi vastuvõtu kätlemistseremoonia meediakajastust vabariigi aastapäeval nii, et seda pääsevad edaspidi jäädvustama vaid rahvusringhäälingu võttegrupp ja ametlik fotograaf.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ei osanud probleemi kohta arvamust avaldada, kuna ise ta sellel ballil ei käi. «Et Evelin Ilves nii varmalt sõna võttis, tuli mõnevõrra üllatusena, ma ei arvanud, et see on nii suureks probleemiks,» lisas Savisaar. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles