ERR: paberivaba ARK ei ole büroodes järjekordi vähendanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoregistrikeskus
Autoregistrikeskus Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Internetikeskkond Paberivaba ARK ei ole inimeste seas populaarsust kogunud ning seetõttu on järjekorrad autoregistrikeskuse liiklusbüroodes endiselt mitme tunni pikkused.

2008. aasta mais käivitas maanteeameti hallatav Eesti riiklik autoregistrikeskus projekti nimega Paberivaba ARK, mille eesmärk oli muuta klienditeenindus kiiremaks ja mugavamaks ning ööpäevaringselt kättesaadavaks, vahendab ERR Uudised.

Neli aastat pärast süsteemi kasutuselevõttu tehakse kõigist sõidukitega seonduvatest toimingutest vaid 14 protsenti Paberivaba ARKi keskkonnas, kuna paljud liiklusbüroode kliendid peavad seda liiga keeruliseks või ei ole süsteemist üldse midagi kuulnud.

«Ma usun, et siin on tegemist teadmatusega rohkem ja ma arvan, et maanteeamet peaks siin rohkem võtma rolli ja teavitama inimesi, et need võimalused on olemas,» tõdes maanteeameti peadirektor Aivo Adamson.

Tema sõnul saaks järjekordi lühendada ja Paberivaba ARKi edendada potentsiaalselt ka nii, kui internetikeskkonnas tehtud toimingute eest tuleks riigilõivu tasuda vähem kui büroodes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles