Politsei tabas eile 339 kiiruseületajat

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei mõõdab kiirust
Politsei mõõdab kiirust Foto: Toomas Huik

Eile kontrollis politsei kogu Eestis suurendatud jõududega lubatud piirkiirusest kinnipidamist ja kokku avastati 339 kiiruseületajat.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul on regulaarse suurendatud jõududega liiklusjärelevalve eesmärk juhtidele ohutu sõidukiiruse valiku olulisust meelde tuletada.

Eilse päeva jooksul avastati kokku 374 liikluseeskirja rikkumist, millest 339 olid lubatud sõidukiiruse ületamised.

168 juhti lisas lubatule 1-20 km/h, 162 juhti 21-40 km/h, 8 juhti 41-60 km/h ning üks juht sõitis lubatust kiiremini enam kui 61 km/h.

Selle aasta esimese seitsme kuuga on politsei avastanud veidi enam kui 32 000 kiiruseületamist. Kiiruskaameratega fikseeritud rikkumiste kohta saadeti samal perioodil välja 23 889 trahviteadet.

Juulikuisel üle-eestilisel kontrollil avastati 340 kiiruseületajat.

Tänaku sõnul on asulavälistel teedel ebaõige sõidukiirus tüüpilisim teelt välja sõitmise põhjus.  Asula sees on kõige suurem sõidukiirusega seotud riskirühm aga jalakäijad.  

Liiklusõnnetuste analüüsid näitavad, et kiiruseületamine on üks sagedaseim liiklusõnnetust soodustav asjaolu või põhjus ning 36 protsenti inimkannatanutega liiklusõnnetustest juhtub just ebaõigelt valitud sõidukiiruse tõttu.

Rahvusvaheliste liiklusuuringute  kohaselt  toob autojuhtide poolt keskmise sõidukiiruse alandamine 5 km/h võrra kaasa liiklusturvalisuse kasvu ja hukkunute arvu vähenemise ca 30 protsenti.
 
Maanteeameti 2011. aastal tehtud uuringu kohaselt ületavad juhid enda sõnul lubatud piirkiirust sageli.

Linnadevahelistel teedel ületavad piirkiirust 89 protsenti vastanud meestest ja 83 protsenti vastanud naistest. Asulasisestel teedel ületavad enda sõnul piirkiirust 69 protsenti meesvastajatest ja 56 protsenti vastanud naistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles