Tudengid telgivad Vabaduse väljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabaduse väljakul on telklaagri üles pannud umbes 30 Eesti Üliõpilaskondade Liitu kuuluvat tudengit, et informeerida avalikkust õppetoetuste eelnõust ja näitlikustada, mismoodi hakkavad tudengid uute õppetoetuste eelnõu kehtima hakkamisel elama.

Üles on pandud kolm telki, millele kleebitud tekst: «Tudengi uus kodu?». Tudengite varustuses on kogu telkimiseks vajalik: nad lebavad maas magamiskottides, kaasas on neil kuivtoit, raamatud, termosed, veepudelid, mis viitavad sellele, kuidas peavad nende hinnangul tudengid hakkama elama pärast seda, kui õppetoetuse seadus kehtima hakkab.

Meeleavaldajatel on kaasas ka plakatid tekstidega «Õppelaen õppetoetus», «Õppelaen ei kasvata kvaliteeti», «Nokk kinni, saba lahti» ja muud.

Mööduvad inimesed astuvad ligi ja küsivad, mida noored teevad.

Kui kella 13 ajal oli üritus veel üpris rahulik, piirdudes peamiselt kohale tulnud ajakirjanikele intervjuude andmisega, siis aktiivseks tegevuseks läheb ilmselt veidi hiljem, kui hakatakse jagama lendlehti ja rääkima möödujatele sellest, millised mõjud on uuel õppetoetuste korral tudengitele.

Aktivistid lubasid meelt avaldada täna kella viieni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles