Galerii: Saksa paremäärmuslased näitasid mošee ees karikatuuri prohvet Muhamedist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa paremäärmuslik rühmitus Pro Deutschland («Kodanikeühendus Saksamaa poolt») näitas eile Berliini mošee ees karikatuuri prohvet Muhamedist, samal ajal kavandasid vasakäärmuslased ja natsivastased grupeeringu vastu suunatud demonstratsiooni.

Umbes 50 Pro Deutschlandi aktivisti marssisid mošee ees, mis on salafistide kogukonna kasvulavaks. Meeleavaldajad kandsid lisaks pilapildile plakateid, millelt sai lugeda «Lõpetage islamiseerumine», vahendas Express Tribune.

Berliini administratiivkohus lükkas neljapäeval tagasi kolme mošee poolt esitatud kaebuse keelata paremäärmuslikul rühmitusel prohvet Muhamedi kujutavate karikatuuride kasutamine eile toimunud meeleavaldusel.

Kohtu sõnul on pilapildid kaitstud seadustega, mis lubavad väljendamisõigust, ning nende kasutamist ei saa seaduslikult pidada religioosse kogukonna laimamiseks.

Paremäärmuslased plaanivad taolist meeleavaldust ka kahe teise mošee ees ning täna peaksid protesti alustama ka vasakäärmuslased.

Ametivõimude sõnul elab Saksamaal umbes 2500 salafisti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles