Narva muuseum: Raidi kavandatud aktsioon ei toimu

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juku-Kalle Raid aprillis Pussy Rioti toetuseks toimunud kontserdil.
Juku-Kalle Raid aprillis Pussy Rioti toetuseks toimunud kontserdil. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Riigikogu liikme ja ajalehe KesKus peatoimetaja Juku-Kalle Raid teatas, et homme heisatakse Narva Hermanni kindlusele kolmekordse maja kõrgune plakat, et avaldada toetust Venemaa punkansamblile Pussy Riot. Narva Muuseum teatas hiljem, et Raidi kavandatud aktsioon ei toimu.

24 meetri pikkune ja kaheksa meetri kõrgune plakat lubati panna Hermanni kindluse välisseinale suunaga Venemaa poole. Plakatil on nii eesti, inglise kui vene keeles loosung «Vabadust vangi ei pane!» ning Raidi ja Vene ajakirjaniku, kirjaniku ning sealsete võimudega opositsioonis oleva Artemi Troitski nimi. Plakatit hakatakse tegema täna õhtul, teatas Raid Postimehele.

Ühtlasi saadab Raid Venemaa kohtule, riigiduumale ja suursaatkonnale Eestis pöördumise, kus nõutakse Pussy Rioti liikmete vabastamist ning dialoogi mõtte- ja sõnavabadust hindavate Vene organisatsioonide ja kodanikega. Pöördumisele on alla kirjutanud ka mitmed teised riigikogu saadikud.

Narva Muuseum teatas hiljem, et saadiku Juku-Kalle Raid poolt kavandatud aktsioon ei toimu ja muuseum pole selle tegevusega seotud.

«Narva Muuseum on piirkonna ajaloo- ja kultuurikeskus, mis tutvustab Narva linna ja lähiümbruse ajalugu ning tegeleb ka multikultuursete piirialade uurimisega,» kirjutati saadetud teates. «Seega ei ole selline aktsioon kuidagi muuseumi missiooniga seotud.»

Kirjas toodi ka välja, et Raidi aktsioon polnud kooskõlastatud linnavalitsuse või muuseumiga.

Vene kohus mõistis Pussy Rioti liikmed eelmisel reedel süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning mõistis neile karistuseks kaheaastase vanglakaristuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles