Vaher ei vabasta Keskerakonna nõudmisel Aegi ametist

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg
Kaitsepolitsei peadirektor Raivo Aeg Foto: Toomas Huik

Siseminister Ken-Marti Vaher ei vabasta Keskerakonna ettepanekul kaitsepolitseiameti peadirektorit Raivo Aegi ametist, sest tema pädevuses pole anda hinnanguid kohtuvaidlustega seotud asjaolude kohta.

Vaher selgitas vastuses partei peasekretärile Priit Toobalile, et vastavalt põhiseadusele on riigikogu, presidendi, valitsuse ja kohtute tegevus korraldatud võimude lahususe ja tasakaalustatuse põhimõttel ning õigust mõistab ainult kohus.

«Eesti kohtusüsteem on kolmeastmeline ning Teie poolt viidatud kohtuotsus (nn maadevahetuse kaasus) ei ole jõustunud, vaid prokurörid on kasutanud apellatsiooniõigust ning vaidlustanud selle,» kirjutas Vaher.

«Siseministri pädevus on sätestatud siseministeeriumi põhimääruse §-s 23, mille kohaselt siseminister korraldab ministeeriumi valitsemisalasse kuuluvaid küsimusi riigi sisejulgeoleku tagamisel ja avaliku korra kaitsmisel ning piirivalve-, kodakondsus- ja migratsiooni-, kriisireguleerimise ja päästevaldkonnas,» märkis minister.

«Sellest johtuvalt ei ole siseministri pädevuses sekkuda õigusmõistmisesse ning anda hinnanguid asjaolude kohta, mis on seotud pooleli olevate kohtuvaidlustega ning teha järeldusi Kaitsepolitseiameti või teiste uurimisasutuste poolt läbiviidud kohtueelse menetluse kvaliteedi osas,» kirjutas Vaher.

Toobal saatis Vaherile 3. juulil ettepaneku vabastada Raivo Aeg kaitsepolitseiameti peadirektori ametist usalduse kaotuse ning tema juhitava asutuse poolt toime pandud õigusrikkumiste tõttu, viidates maadevahetuse kohtuotsusele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles