Vormsi koolipoisid hakkavad puupaati ehitama

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmimisjärgus paat.
Valmimisjärgus paat. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Vormsi põhikool loodab koguda 67 000 krooni, et toetada saare koolipoiste osalusel valmiva traditsioonilise puupaadi julla ehitust.

Projekti idee autor, Vormsi põhikooli õpetaja Age Kõiveer ütles, et poisid lööksid jullaehitusel käed külge tööõpetuse tundides tänavu märtsist mai lõpuni, lisades, et esmärk on neljanda semestri lõpuks valmis saada, kirjutas Lääne Elu.

Paat jääb kooli valdusse ja sellega hakatakse õpetama lapsi purjetama, kuid projekt pole mõeldud mitte ainult Vormsi koolipoistele, vaid kogu koolile ja saarele, et meresõiduteema vormsilastele kaugeks ei jääks.

Idee teostamiseks taotles Vormsi põhikool eelmise aasta lõpus kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitalilt 57 940 krooni, see summa jäi tookord saamata, kuid kool pole lootust kaotanud, küsides tänavu uuesti rahvakultuuri sihtkapitalilt 10 000 krooni ja ka sama suure summa Läänemaa ekspertgrupilt, kultuurkapital pole veel otsust teinud.

Samuti on lubanud projekti mõne tuhande krooniga toetada Rootsi saatkond Eestis ning rahataotlus on esitatud ka mullu kultuuriministeeriumi juurde loodud programmi „Saarte pärimuslik kultuurikeskkond 2008–2010”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles