Iga tegemata ainepunkt tõotab tudengitele maksma minna kuni 50 eurot

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Ühes nn tasuta kõrghariduse reformiga kehtestatakse ülikoolidele alates 2013. aasta sügisest algaval õppeaastal õigus küsida tudengitelt, kes ei täida õppekava täismahus, iga tegemata ainepunkti eest kuni 50 eurot.

Haridusministeeriumist kooskõlastamisele läinud eelnõu seletuskirjas on öeldud, et üliõpilaselt ei saa täitmata ainepunkti eest nõuda kogu semestri õpingute hüvitamist, vaid seda saab teha ainult täitmata jäänud ainepunktide mahus ning määrad peavad arvestama tegelikke, õppetööle tehtavaid kulusid, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Lähtudes senisest riikliku koolitustellimuse alusel toimunud finantseerimise mahust ning õppekulude hüvitamise praktikast on eelnõus välja pakutud 2013. aasta ainepunkti ülemmääraks 50 eurot.

Ministeeriumi hinnangul annab see võimaluse õppeasutustel otsustada erisuste üle nii õppeastmeti kui õppekavati, kompenseerides õppejõu võimaliku lisatöö, loengukursuse või praktika kordamise ja võimalike lisanduvate õppematerjalide kulu.

Määrus on plaanitud jõustuma 1. jaanuaril 2013 koos uue ülikooliseaduse jõustumisega, õppekulude osalist hüvitamist võivad õppeasutused küsida alates 2013/2014. õppeaastast immatrikuleeritud üliõpilastelt.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles