Kohus mõistis kolm noormeest tapmise eest vangi

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis Haljala bussipeatuses inimese surnuks peksnud kolm meest süüdi tapmises ning karistas neid kuni 10-aastase vangistusega.

Viru Maakohus tunnistas Andris Lõokese (21) süüdi kehalises väärkohtlemises, kahes varguses, grupiviisilises röövimises ja tapmises ning mõistis talle liitkaristuseks 10 aastat vangistust.

Sama otsusega tunnistas kohus süüdi Aigar Rihe (21) grupiviisilises röövimises ning tapmises ning mõistis talle liitkaristuseks 6 aastat vangistust.

Grupiviisilises röövimises ja kehalises väärkohtlemises tunnistati süüdi ka Fredi (18), kelle liitkaristuseks mõisteti 3 aastat vangistust. Kuriteo toimepanemise ajal veel alaealisel Fredil kuulub ärakandmisele 2 aastat 5 kuud 15 päeva vangistust, mida ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane 3-aastasel katseajal toime uut kuritegu ja täidab temale pandud kontrollnõudeid.

Lisakohustusena ei tohi Fredi käitumiskontrolli ajal tarvitada alkoholi ja narkootikume. Katseaeg algas eilsest.

Kõigilt mõisteti välja ka sundraha ja kriminaalmenetluskulud, teatas Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Otsust võib edasi kaevata, esitades apellatsiooni.

Süüdistuse järgi lõi Lõoke mullu 16. juulil kella 21 paiku kannatanut ja koos Rihe ja toona alaealise Frediga võtsid nad kannatanult ära pudeli viina ja paki sigarette. Pärast seda, öösel kella 1 paiku  peksid nad Lääne-Virumaal Haljala vallas bussiootepaviljonis rusikate ja jalgadega sama kannatanut, põhjustades kannatanule tervisekahjustused, mille tagajärjel kannatanu suri.

Andris Lõokest süüdistati veel kahes varasemas varguses ning selles, et saatuslikul ööl pakkus alaealisele Fredile alkoholi ja tarvitas seda koos temaga, kallutades nooremat kui kaheksateistaastast isikut alkoholi tarvitamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles