Obama nõudis Süüria vastu sanktsioone ja Assadi võimu lõppu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama nõudis teisipäeval ÜRO peaassambleel Süüria hirmutegude eest «sanktsioone ja tagajärgi» ning ütles, et president Bashar al-Assadi režiimile peab tulema lõpp.

«Tulevik ei tohi kuuluda diktaatorile, kes tapab oma rahvast,» ütles Obama peaassambleel peetud kõnes. «Kui tänapäeva maailmas on miski, mis lausa nõuab proteste, siis on see režiim, mis piinab lapsi ja tulistab rakettidega kortermaju.»

«Siin kohtudes nõuame taas, et Bashar al-Assadi režiimile peab tulema lõpp, et Süüria rahva kannatused saaksid otsa ja koidaks uus päev,» lisas USA riigipea.

Obama hoiatas ka, et rahvusvaheline üldsus peab tegutsema, et mitte lasta 18 kuud väldanud ülestõusul «muutuda sektantliku vägivalla tsükliks».

Obama sõnul soovib USA Süüriat, «mis oleks ühtne ja kaasav, kus lapsed ei peaks kartma omaenda valitsust ning kus kõigil süürlastel – sunnidel ja alaviitidel, kurdidel ja kristlastel – oleks sõnaõigus selle üle, kuidas neid valitsetakse».

«Selle eesmärgi nimel me töötame – sanktsioonid ja tagajärjed kurjategijatele ning abi ja toetus neile, kes töötavad selle eesmärgi suunas,» ütles Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles