Välisministeerium: Brasiiliasse viisavabalt sisenemisel võib esineda tõrkeid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Välisministeeriumi teatel võib Eesti kodanikel hoolimata oktoobri algusest kehtima hakanud viisavabadusele Brasiiliaga tekkida probleeme ilma viisata riiki pääsemisel.

«Vaatamata Euroopa Liidu ja Brasiilia vahelise viisakohustusest vabastamise kokkuleppe jõustumisele 1. oktoobril 2012 on Brasiilial tõsiseid probleeme selle täitmisega ning välisministeeriumini on jõudnud teated tõrgetest Brasiiliasse sisenemisel ilma viisata,» teatas ministeerium.

Probleemi lahendamiseks on välisministeerium võtnud ühendust Brasiilia esindajatega ning Euroopa Komisjoniga. Brasiilia esindajate sõnul on tegemist viivitustega Brasiilia riigisiseste toimingute lõpuleviimisel.

Ministeerium juhib tähelepanu, et Brasiiliasse sisenemise korra määravad Brasiilia ametivõimud ning Brasiilia esindustest on endiselt võimalik taotleda viisat, mille olemasolu aitab vältida võimalikke probleeme Brasiiliasse lähiajal sisenemisel ja sellega kaasnevaid lisakulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles