Reformierakond nõudis kohtus Äripäevalt valeväidete ümberlükkamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silt Reformierakonna peakontori uksel.
Silt Reformierakonna peakontori uksel. Foto: Raigo Pajula

Harju maakohus arutas täna Reformierakonna hagi, milles partei nõuab Äripäevalt mai lõpus mitmes artiklis avaldatud valeväidete ümberlükkamist.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles Postimehele, et kohus teeb lahendi menetluspooltele teatavaks 15. oktoobril.

Reformierakond kaebas partei ja Fidenteri suhetest kirjutanud ajalehe kohtusse juuni lõpus. Erakond soovib, et Äripäev avaldaks nii oma võrgu- kui ka paberväljaande esilehel ebaõigeid andmeid ümber lükkava avalduse.

Reformierakond teatas kohtusse pöördumise plaanist juba 30. mail, kui Äripäev kirjutas, et erakonna kolme viimast valimiskampaaniat on aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha. Ajaleht märkis, et nende andmetel on erakonna propagandat aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand.

Partei teatas pärast artikli ilmumist, et lükkab tagasi väited, nagu oleks erakonna trükiseid teinud ettevõte olnud nende toetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles