Pihkvas asuva Eesti konsulaadi ees piketeeriti Laari ja Ansipi vastu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Moskvas asuv Eesti saatkond, mida našistid «kaunistasid» kirjaga fašistlik tsoon.
Pildil on Moskvas asuv Eesti saatkond, mida našistid «kaunistasid» kirjaga fašistlik tsoon. Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Venemaal Pihkvas asuva Läti ja Eesti konsulaadi ees toimus pikett, mille osalejad ei ole rahul Läti ja Eesti võimude tegevusega, mis õhutavat rahvustevahelist vaenu, moonutavad ajaloolist tegelikkust. Eriti ei meeldi meeleavaldajatele Andrus Ansipi ja Mart Laari tegevus.


Pihkva uudisteagentuuri
teatel osales piketis viis inimest, kellest kolmel olid silmad kinniseotud ja kes pidid sümboliseerima Balti riikide poliitikuid.

Üks noortest kandis kaelas Läti seimisaadiku Leoplds Ozoliņši nimega silti, teine Mart Laari ja kolmas Andrus Ansipi nimega silti. Ka oli meeleavaldajatel kaasas plakat kirjaga «Eesti valitsus: ma ei näe midagi, ma ei kuule midagi ja teada ei tahagi».

Piketi korraldaja Dmitri Jeršovi sõnul soovisid nad tähelepanu juhtida Läti ja Eesti poliitikutele, «kes tihti viivad läbi natsionalismimeelset poliitikat».

Varem oli teatatud, et piketeerijad nõuavad kahe riigi teatud poliitikutelt ajalooliste faktide salgamise lõpetamist, aga võimudelt vene vähemuse, keda mõned poliitikud nimetavat «Nõukogude okupatsiooni jäänukiteks», õiguste rikkumise lõpetamist.

Piketeerijate pilti saab näha sellelt veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles