Kohus karistas ligi nelja miljoni sigareti smugeldamiselt tabatud mehi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide tolliametnike avastatud salasigarettidest..
Näide tolliametnike avastatud salasigarettidest.. Foto: Maksu- ja tolliamet.

Harju maakohus määras esmaspäeval tingimisi vangistuse kahele mehele, kes süüdistuse järgi olid kolm aastat tagasi seotud ligi nelja miljoni sigareti smugeldamisega Ukrainast Eestisse.

Maksu- ja tolliamet avastas suure salakaubaveo 2009. aasta 25. novembril, kui Ukrainast Eestisse saabunud veoki puidukoormast avastati hulgaliselt Ukraina maksumärke kandvaid sigarette. OÜ-le Toro Nora saadetud 12 metall-lindiga kinnitatud lauakoormas oli peidikutes kokku 3 505 680 sigaretti «Jin Ling» ning 299 600 sigaretti, mis kandsid võltsitud kaubamärki «L&M». Selliselt koguselt sigarettidelt tulnuks sissevedamisel tasuda impordimakse 5 747 752 Eesti krooni ehk 367 348,30 euro ulatuses.

Kaubamärki «Jin Ling» sigarettide osas ei tuvastatud, et tegemist oleks olnud võltsitud kaubaga, kuid nende sisseveo puhul oli tegemist kaubaga, mis oleks tulnud deklareerida vastavalt Euroopa Ühenduse tolliseadustikus sätestatud regulatsioonile.

Puitmaterjali ja sellesse peidetud sigarettide Eestisse saabumist korraldasid süüdistuse järgi Juri Smirnov (60) ja Valeriy Varnovksy (50) koos Ukrainas elava mehega. Kauba tellijaks märgitud OÜ Toro Nora oli aga uurimisandmetel loodud just selleks, et varjata Smirnovi ja Varnovsky seotust salakaubaga.

Esmaspäeval mõistis kohus Smirnovi ja Varnovsky süüdi salakaubaveos ja dokumentide võltimises ja määras neile kokkuleppemenetluses liitkaristuseks kahe aasta ning nelja kuu pikkuse tingimisi vangistuse kolmeaastase käitumiskontrollita katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles