Sven Mikser sai NATO eriraportööriks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO.
NATO. Foto: SCANPIX.

NATO Parlamentaarse Assamblee täitevkomitee nimetas Oslos toimunud istungil Eesti delegatsiooni liikme ja Assamblee asepresidendi Sven Mikseri Assamblee eriraportööriks NATO uue strateegilise kontseptsiooni alal.

Mikser vahetab eriraportööri kohal välja assamblee endise asepresidendi norralase Jan Peterseni, kes asub tööle Norra Kuningriigi suursaadikuna Austrias, vahendas riigikogu pressiesindaja.

«NATO Parlamentaarne Assamblee on juba mõnda aega teinud tõhusat eeltööd, et anda oma panus uue strateegilise kontseptsiooni loomiseks. On oluline, et liikmesmaade parlamendid, kes kiidavad heaks kaitse-eelarved ja paljude riikide puhul otsustavad ka osalemise välisoperatsioonidel, oleksid tõhusalt kaasatud alliansi olulisima strateegilise dokumendi uuendamisse,» ütles Mikser.

Lähteülesande uue strateegilise kontseptsiooni väljatöötamiseks andsid NATO peasekretärile alliansi liikmesriikide riigi- ja valitsusjuhid kuu aega tagasi NATO tippkohtumisel Strasbourgis ja Kehlis.

NATO Parlamentaarse Assamblee kevadistung toimus 22.-26. maini Norras Oslos. Eesti delegatsiooni koosseisus võtsid istungist osa Jürgen Ligi, Kadri Simson ja Sven Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles