SDE: pensionide kärpimine on lubamatu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Sotsiaaldemokraadid on vastu valitsuse ideele pensionid maksustada, mis on nende hinnangul vaid silt pensionite kärpimiseks.

SDE fraktsiooni esimehe Eiki Nestori sõnul on «Väljakäidud mõte sulaselge lollus, sest pensionide arvutamise aluseks on väljamakstud palk, mitte palk koos selle pealt välja makstud sotsiaalmaksuga,» tõdes SDE fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

«Kui tahetakse pensione kärpida, siis peab valitsus seda ka nii nimetama,» lisas ta.

Nestori hinnangul näitab valitsuse arutelu pensionide maksustamise suunal seda, et valitsuses on ideede puudus.

«Igal asjal peab olema oma mõte, hetkel ma seda küll kuskil ei näe. Meil on pensionide arvutamise aluseks väljamaksutud palk, mitte palk koos selle pealt välja makstud sotsiaalmaksuga. Idee näol on tegemist pensionide vähendamise ja mitte millegi muuga. Pean vähetõenäoliseks, et valitsus sellise lolluse ära teeb – see on ebaõiglane ja lubamatu,» lisas Nestor, kelle sõnul on ravikindlustuses reservid olemas ja kasutada tuleks neid.

«Koalitsioonil on viimane aeg saada aru, et tõsta tuleb tulumaksu, mitte lõputult ühiskonna nõrgemate liikmete arvelt kärpida. Varem või hiljem jõuab minister Jürgen Ligi samale arusaamisele, ükskõik, mida tema partei selle peale ka ei ütleks,» usub SDE fraktsiooni esimees.

Nestor lisas, võimalikud muudatused pensionikindlustuses tuleb läbi mõelda mitmekümneaastase perspektiiviga, mitte sündima ühe aasta kriisisituatsioonist lähtuvalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles