Afganistanis vahetuvad Eesti üksused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-8 sõdurid.
Estcoy-8 sõdurid. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna õhtul suundub Afganistani jalaväekompanii Estcoy-9, mis vahetab välja seal pool aastat teeninud üksuse Estcoy-8, samuti vahetub Afganistanis Eesti toetusüksus.

Major Sergei Guselnikovi juhitava Estcoy-9 põhigrupp asub Tallinnast Afganistani poole teele täna õhtul, teatas kaitseväe peastaap. Estcoy-9 eelgrupp on juba Afganistanis, samuti on operatsioonipiirkonnas kompanii koosseisus teenima hakkav viieliikmeline tulemeeskond.

Estcoy-9 vahetab välja major Tarvo Luga juhitava Estcoy-8, mis on teeninud Afganistanis alates maist.

Samuti vahetub Afganistanis teeniv logistiline toetusüksus. Uue üksuse NSE-8 ülem on kapten Erkki Soo, üksus vahetab välja kuus kuud Afganistanis teeninud juhitud toetusüksuse NSE-7.

Eesti kaitsevägi osaleb Afganistani sõjalisel operatsioonil alates 2003. aastast.

Praegu teenivad NATO operatsioonil Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis Eesti jalaväekompaniid Estcoy-8 ja Estcoy-E, toetusüksus NSE-7 ning staabiohvitserid ja staabiallohvitserid. Kokku on Eesti kontingendi suurus Afganistanis praegu pisut alla 300 kaitseväelase.

Jalaväekompanii Estcoy-E on Afganistani saadetud ajutiselt ning pärast missioonilt naasmist seda ei asendata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles