Veepolitsei reid paljastas hulga korrarikkujaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veepolitsei.  .
Veepolitsei. . Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees.

Põhja prefektuuri veepolitsei ja keskkonnainspektsiooni ühisreid paljastas möödunud nädala lõpus Harjumaal rohkelt keskkonnaseaduste vastu patustanuid.

Ametnikud viisid operatsiooni läbi pühapäeval kella 10-st kuni 20.30-ni, kontrollides kalapüügiseaduses ja looduskaitseseaduses kehtestatud nõuetest kinnipidamist Maardus ning Anija, Rae, Kuusalu ja Jõelähtme vallas, ütles Põhja prefektuuri pressiesindaja Taavi Kullerkupp.

Politseinikud ja inspektorid kontrollisid Soodla veehoidlal kogu veekogu ja kalda piiranguvööndit, tuvastades kaks kalapüügiseaduse ja kaks looduskaitseseaduse rikkujat, kellele vormistati neli kiirmenetlusotsust. Lisaks kontrolliti 19 harrastuskalapüügiga tegelenud isikut. Samuti käskisid ametnikud ühel suvitajal kustutada lõkke, mis oli tehtud keelatud kohta.

Raudoja veehoidlal kontrollisid ametnikud viit harrastuspüüdjat ning tuvastasid ühe kalapüügiseaduse rikkumise. Rikkujale koostati taas kiirmenetlusotsus.

Vaskjala veehoidlal kontrolliti viit harrastuspüüdjat ning veest kõrvaldati püügilt viis elussöödaga unda, mis olid paigaldatud omaniku järelevalveta. Samuti kõrvaldasid ametnikud Vaskjala veehoidlasse suubuvast Pirita jõest kaks nõuetekohase märgistuseta nakkevõrku.

Kolga lahte ääres tuvastasid kontrollijad ühe looduskaitseseaduse eiraja ning Kaberneeme järve ääres kästi kustutada kaks lõket, mis olid tehtud keelatud kohta.

Ihasalu lahe äärset ala kontrolliti Neemest kuni Jägala jõe suudmeni ning tuvastati üks looduskaitseseaduse rikkuja.

Jägala jõel avastasid ametnikud kaks kalapüügiseaduse rikkujat, kellele väljastati kutse tulla väärteoasja menetlemisele. Maardu järve ääres tuvastati aga koguni 14 looduskaitseseaduse rikkujat, kellest neljale koostati kiirmenetlusotsused ning kümme peavad tulema hiljem väärteoasja menetlusele.

Politsei koostas väärteomaterjalid ka ühele juhtimisõiguseta skuutrijuhile ja kahele liiklusmärgi nõudeid eiranud autojuhile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles