Galerii: Taani kroonprintsess Afganistanis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Printsess sõduritega rääkimas.
Printsess sõduritega rääkimas. Foto: AFP / Scanpix

Üleeile ja eile kohtusid Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis teenivad Taani sõdurid kõrgest soost külalisega: nimelt saatis nende kaitseminister Sören Gadet visiidil kroonprintsess Mary.

Printsess külastas salastatud üllatusvisiidi käigus Camp Bastioni, Camp Armadillo ja Camp Price'i sõjaväebaase Helmandis.

37-aastane printsess on Taani kuninganna vanema poja kroonprints Fredericki abikaasa. Sündinud on ta aga hoopiski Austraalias, kus kohtas ka oma siniverelisest tulevast.

Taani on Afganistani saatnud 690 sõdurit, kes teenivad sarnaselt eestlastele kõige keerukama julgeolekuolukorraga Helmandi provintsis. Oma rahvaarvu kohta on Taani kõige rohkem Afganistani sõjas kaotusi kandnud riik. Viimati langes taanlane seal tänavu 25. novembril.

Printsessi esimene kodumaa Austraalia on NATOst välja jäävate riikide seast Afganistani kõige rohkem sõdureid saatnud maa. Samuti Lõuna-Afganistani jäävas Uruzgani provintsis teenib 1350 austraallast, hukkunud on 11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles