Hanson kaebab kohtuotsuse edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Hanson
Kaur Hanson Foto: Peeter Langovits

Harju maakohtus täna pedofiilias süüdi mõistetud ja 10 aastaks vangi mõistetud Kaur Hanson kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata, viidates kuriteo valele kvalifikatsioonile.

Hansoni kaitsja Talvi Vaske ütles Postimees.ee'le, et Hanson soovib otsuse edasi kaevata, sest tema arvates pole õige tema süüdimõistmine vägistamises.

Samuti soovib Vaske sõnul Hanson selgeks vaielda selle, millise seaduse alusel teda karistada oleks tulnud - kas kriminaalkoodeksi või karistusseadustiku järgi, kuna tema kuriteod on toime pandud mõlema kehtimise ajal.

Hanson ei väida, et ta pole süüdi, kuid leiab, et talle mõistetud karistus pole õiglane. Hansonile mõisteti ülemmäär, kuid tema soovib kergemat karistust, sest kohus pole arvestanud tema isikut, tema varasemat karistamatust.

Harju maakohus mõistis täna lastevanemate liidu endise peasekretäri Kaur Hansoni süüdi mitme lapse vägistamises ja pilastamises ning määras talle karistuseks 10 aastat vangistust.

Prokurör Andra Sild taotles Hansonile maksimaalset, 15-aastast vanglakaristust ning maksimumkaristuse mees ka sai. Vastavalt lühimenetluse korrale vähendati aga karistust kolmandiku võrra, nii et vangis tuleb tal istuda kokku 10 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles