Vidza koram Komiö!*

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folkloorifestivali Luud avarongkäik liikus laulude ja tantsude saatel mööda Ižma küla peatänavat jõeäärsele luhale peopaika.
Folkloorifestivali Luud avarongkäik liikus laulude ja tantsude saatel mööda Ižma küla peatänavat jõeäärsele luhale peopaika. Foto: Lauri Kulpsoo

2.–6. juulini peeti Komi Vabariigis Ižemski rajoonis Ižma külas juba teine soome-ugri fotokorrespondentide seminar.

 Seda korraldab Venemaa soomeugri ajakirjanike assotsiatsioon koos Komi Soome-ugri Kultuuri Keskusega.

Kokkusaamise eesmärk oli vahetada kogemusi, tutvuda sugulasrahvaste fotoloominguga ning valmistada ette liikuv näitus soome-ugri fotograafide töödest.

Seminar päädis folkloorifestivaliga Luud, mida peetakse heinalõikuse lõpetamise puhul.Ižmakomid on edumeelne ja väga külalislahke rahvas, kes tegi põhjapõtrade kasvatamisest tõsiseltvõetava majandusharu – siinsete nahakaupmeeste kauplusi võis omal ajal leida nii Moskvast kui Pariisist.

Samasuguse uhkusega näitavad kohalikud külasid, kust on pärit suusameistrid Vassili
Rotšev ja Raissa Smetanina.

Tõmmates kopsudesse põhjamaist puhast õhku, hakkab südamel kergem. Teadmine, et nende lahkete ja abivalmite inimeste juures pidid mu vanavanemad oma asumisaastad veetma, ei tundu enam nii hirmutav.


* Komi keeles tere tulemast Komisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles