ERR.ee: Vabaduse väljakult on leitud juba vähemalt 50 skeletti

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arheoloogilised kaevamised..
Arheoloogilised kaevamised.. Foto: Toomas Huik.

Vabaduse väljaku arheoloogiliste väljakaevamiste käigus on Santa Barbara surnuaialt leitud juba hulgaliselt skelette, mis kogutakse kohapeal asuvasse konteinerisse ümbermatmist ootama.

Väljakaevamistel abiks olevad noored ajaloohuvilised kaevavad ja puhastavad hapraid luustike suure hoolega, seejärel paigutatakse kadunukeste maised jäänused eraldi kilekottidesse, et need hiljem kohapeal asuvasse suurde konteinerisse ümbermatmist ootama viia, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».



«Põhiliselt terved, mis võivad pakkuda huvi antropoloogidele me korjame ära ja antropoloogid uurivad neid siin või ajalooinstituudis,» rääkis arheoloog, OÜ Tael juhatuse esimees Vladimir Sokolovski.



Iga päev tuleb arheoloogiliste väljakaevamiste käigus päevavalgele hulgaliselt luustikke, nädala jooksul on neid  välja kaevatud poolesaja ringis.



Väljaspool Tallinna linnamüüri paikneval keskaegsel Santa Barbara nimelisel kalmistul on praeguseks fikseeritud kokku 2454 üksikmatust 14. kuni 17. sajandist ja kolm katkuohvrite ühishauda 17. sajandi algusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles