Ida-Virumaale rajatakse tänapäevane haiglakeskus

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Ida-Viru keskhaigla saab endale lähiaastatel nüüdisaegse kõrgetasemelise haiglakompleksi.


Juurdeehituse ning olemasolevate hoonete renoveerimiseks investeeritakse kokku pea 236 miljonit krooni, millest 180 miljonit krooni tuleb Euroopa struktuurifondidest.

«Kui kolm ülejäänud regiooni, ehk Põhja, Lõuna ja Lääne-Eesti on saanud endale tänapäevased haiglakompleksid, siis Ida-Viru keskhaigla on oodanud järge juba pikki aastaid. Pean äärmiselt oluliseks, et igas Eesti regioonis oleks kättesaadav kõrgetasemeline eriarstiabi ja inimesed saaksid vajalikku ravi oma kodukohale võimalikult lähedal,» kommenteeris sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Projekti toetatakse investeeringute kava «Kesk- ja piirkondlike haiglate infrastruktuuri optimeerimine» raames. 2008. aasta sügise investeeringute kava eelistusnimekirja alusel toetati Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ja Tartu Ülikooli Kliinikumi juurdeehitusi.

Investeeringute kava pingereas oli kolmandal kohal SA Ida-Viru Keskhaigla, kelle taotlust ei saanud toona rahuldada, kuna taotluse summa ületas meetme eelarvejääki. Kuna tänaseks on ehitushinnad märgatavalt odavnenud, hindas Ida-Viru keskhaigla oma taotluse ümber. Uus taotlus mahub meetme eelarve piiresse ning see võimaldab Ida-Viru keskhaiglale juurdeehitus rajada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles