Ilves: maaelu võtmeküsimus on haridus

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline nägi talukomp-
leks välja aastal 2008.
Selline nägi talukomp- leks välja aastal 2008. Foto: Elmo Riig / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves märkis eile Ärmal peetud presidendi mõttekoja kogunemisel, et maal elamise võti peitub hariduse omandamise võimalikkuses.


«Maal elamine on osa meie kultuurilisest identiteedist, ütleksin isegi, et see on meie kultuuri kestmise põhitähis,» sõnas president Toomas Hendrik Ilves eile mõttekojalistele, kes arutlesid maal elamise võimalikkuse ja inimeste maal hoidmise vajalikkuse üle.



Riigipea sõnul tuleb nii riigil ja omavalitsustel kui ka inimestel endil leida üheskoos need viisid ja võimalused, kuidas toetada maa-elu mitmekesistumist, kuidas muuta elu maal kaasaegseks, teatas presidendi kantselei.



«Kuid kõik algab siiski hariduse omandamise võimalikkusest - lapsevanemale on võtmeküsimuseks kool, kuhu lapsi panna. Muud probleemid on lahendatavad,» lisas president Ilves.



Eilsel presidendi mõttekoja koosviibimisel esinesid ettekannetega kirjanik Tõnu Õnnepalu ja Halliste vallavanem Andres Rõigas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles