Venemaa pommitas Thbilisis sõjalennuvälja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia linn Gori 9. augustil 2008.
Gruusia linn Gori 9. augustil 2008. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia kõrgete ametnike sõnul pommitasid Vene väed täna öösel Thbilisi lähedal asuvat sõjalennuvälja, rahvusvahelise lennuvälja töö jätkub aga igapäevases rütmis.


«Vene sõjalennukid lasid kolm pommi Thbilisi lennujaama peale,» ütles Gruusia siseministeeriumi informatsiooniosakonna juht Šota Utiašvili

Reutersile

.

Reutersi ajakirjanikud kuulsid plahvatusi täna öösel kell 3.30 Eesti aja järgi.

Mitmes meediaväljaandes levitatud uudised lennuvälja pommitamisest Vene pommituslennukite poolt täna hommikul ei vasta tegelikkusele, väitis Thbilisi rahvusvahelise lennuvälja esindaja.

Rahvusvaheline lennuväli töötab igapäevases rütmis, kinnitas administratsiooni esindaja uudisteagentuurile Interfax.

«Pühapäeva hommikul oli lennuväli kaks tundi lendude jaoks suletud, just samal ajal ründas Vene pommitaja tehase Tbilaviastroi territooriumi,» rääkis ta.

Keegi rünnakus vigastada ei saanud. Administratsiooni esindaja kinnitusel töötab lennuväli praegu igapäevasel režiimil.

Lisaks teatas täna varahommikul siseministeeriumi esindaja ajakirjanikele, et 6000 Vene sõdurit sisenesid Gruusiasse Roki tunneli kaudu, vahendas sündmuskohal viibiv Postimehe ajakirjanik Igor Taro.

Sealhulgas 90 tanki ja 150 soomukit ja 250 liikursuurtükki.

Lisaks maabusid 4000 Vene sõdurit Abhaasias Otšamtšira sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles