Tallinnas sõidavad põhja suuna trammid esmaspäevast vaid Kopli ja linnahalli vahel

Postimees
Copy
Nädalavahetusel lõppesid trammide ajutise tagasipöörderingi ehitustööd Skoone bastioni staadionil.
Nädalavahetusel lõppesid trammide ajutise tagasipöörderingi ehitustööd Skoone bastioni staadionil. Foto: Tallinna Linnatranspordi AS

Nädalavahetusel lõppesid trammide ajutise tagasipöörderingi ehitustööd Skoone bastioni staadionil ning alates esmaspäevast, 6. maist kuni augusti keskpaigani jääb Tallinnas Kopli suunda teenindama ajutine trammiliin number 1, mis liigub marsruudil Kopli-Linnahall.

Ajutisel tagasipöörderingil Skoone bastioni staadionil asub nimetatud perioodiks nüüd ka Linnahalli peatus, mis jääb trammi nr 1 lõpp-peatuseks kesklinna suunal. Tagasipöördering võimaldab Asil Tallinna Linnatransport (TLT) tagada trammiühenduse sõitjatele Kopli-Linnahall suunal ka suvel, sest endiselt jätkuvad Vanasadama trammiliini ehitustööd.

Esmaspäevast kuni augusti keskpaigani rajatakse Mere puiesteele ja Põhja puiesteele Vanasadama trammitee ehitamise käigus rööbasteed ning kontaktvõrgud. Trammid number 2 ja 5 siis ei sõida.

Põhja-Tallinnast trammiga sõitjatel on kõige mugavam ümberistumiskoht Balti jaamas. Trammiliini 2 marsruudi asenduseks soovitab TLT kasutada bussijaama ja Ülemiste suunal bussiliini number 2, mis väljub Balti jaama ühistranspordipeatusest. Trammiliini number 5 marsruudi asenduseks soovitab TLT kasutada Vana-Lõuna suunal bussiliini number 73, mis väljub Linnahalli peatusest ja bussiliini number 3, mis väljub Balti jaama ühistranspordipeatusest.

Trammiliini number 1 Kadrioru suuna asenduseks soovitab TLT kasutada bussiliine number 8 ja 66, mis väljuvad Balti jaama ja Linnahalli peatusest. Lisaks tihendatakse trammiliine number 3 ja 4, mis võimaldavad Viru ning Vabaduse väljaku peatustes nende trammide peale ümber istuda.

TLT juhatuse liige Kaido Padar märkis, et Vanasadama trammiliini ehitustööd on liiklejatele keeruline aeg, kuid parema tuleviku nimel tuleb vastu pidada.

«Meie eesmärk TLTs on sel perioodil aga keskenduda võimalustele, kuidas veelgi parandada ühistranspordi kvaliteeti ja kättesaadavust sõitjatele. Ajutine tagasipöördering võimaldab trammiliiklusel Kopli ja Linnahalli vahel ikkagi jätkuda,» ütles Padar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles