Presidendi tütart ähvardanu tegi enda väitel nalja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Mõistagi oli see meie perele äärmiselt ebameeldiv, alguses pingelinegi olukord,» teatas eile president Toomas Hendrik Ilves tema tütart tabanud ähvarduste kohta. Fotol on president koos praegu USAs õppiva Juulia Kristiine Ilvesega külastamas Kihnu saart 2008. aasta suvel.
«Mõistagi oli see meie perele äärmiselt ebameeldiv, alguses pingelinegi olukord,» teatas eile president Toomas Hendrik Ilves tema tütart tabanud ähvarduste kohta. Fotol on president koos praegu USAs õppiva Juulia Kristiine Ilvesega külastamas Kihnu saart 2008. aasta suvel. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

17-aastane Kuressaarest pärit neiu, kes ähvardas president Toomas Hendrik Ilvese tütart üritas enda väitel nalja teha.

Isik, kelleni uurijad tõendite hankimisel jõudsid, on Postimehe andmeil 17-aastane Kuressaare tütarlaps. «Tema ja presidendi tütar on teineteisele võhivõõrad,» ütles riigiprokurör.

Vähe sellest, et seni on väljapressimises kahtlustatav käitunud seadusekuulekalt – ta elab koos endise uurija ja kriminaalkohtuniku pojaga, kelle sülearvuti eile hommikul uurijad isa juurest kodust kaasa viisid.

Postimehe andmeil väitis neiu uurijaile, et üritas vaid nalja teha. Et uurijad ei pea neiut reaalseks ohuallikaks, loobuti tema vahi alla võtmisest. President Ilves teatas avalikus pöördumises, et usaldas algusest lõpuni selle loo lahendamisel politsei professionaalsust.

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestuse sõnul langes selles loos ära tüüpiline väljapressimise alus, kus raha küsitakse delikaatsete materjalide eest. «Oli lihtsalt ähvarduste saatel esitatud rahanõue, kus ohvrile jääb paratamatult alati mulje, et temast ja temaga seonduvast teatakse rohkem, kui tema ähvardajast teab,» rääkis Evestus.

«Tagantjärele targana teame, et sisulisi võimalusi oma ähvardusi täide viia ähvardajal tegelikult ei olnudki.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles