Eestlased tegid Brüsselis pangale «rehepappi»

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ING Groupo koduleht
ING Groupo koduleht Foto: ING Group

Juuni algul saabus Belgia saatkonnast meie välisministeeriumile kiri, mille ajendiks oli Belgia inkassofirma SA Fiducré nõue kolme endise Eesti Euroopa Liidu alalises esinduses töötanud isiku suhtes, kes on kõik Belgiast lahkunud, jättes suurpangale ING tagasi maksmata kokku 17 550 eurot ligi 275 000 krooni.


Belgia saatkond on küll kirja teel ka võlgnikega ühendust võtnud ja võlad lubati korda ajada, kuid aasta aega hiljem ootavad belglased endiselt oma raha, kirjutab Eesti Päevaleht.

Loo esimene «kangelane» oli sotsiaalministeeriumi poolt Brüsselisse saadetud noor erialaatašee Tiina Savi, kes poolteist aastat enne sealt lahkumist avas ING pangas krediidiarve, kuid töölt lahkudes jäi sellele võlgu kokku 5 135 eurot (80 300 krooni).

Kui Savi oli diplomaat, siis tema «eeskujule» järgnesid ka madalamal töökohal olnud 1978. aastal sündinud Kaie Siniallik ja 1980. aastal sündinud Siim Rohtla, kes avasid paarikuuse vahega 2005. aastal pangas kaks krediidiarvet ja võtsid ühe finantslaenu, jäädes kogusummas pangale võlgu 12 415 eurot (194 000 krooni).

Kuna nii Euroopa Liidu Eesti esindus kui ka välisministeerium teatasid inkassofirmale, et neil pole võimalik ettevõtet aidata, anti Belgia saatkonnale välisministeeriumist edasi soovitus Fiducre'l leida koostööpartner Eestist ja nende kaudu võlg tagasi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles