ETV sügishooaeg algab uuendustega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Tuulepealne maa".
"Tuulepealne maa". Foto: ERR

Sügishooajal jõuab Eesti Televisiooni eetrisse mitu uut saadet ja sarja ning põhjaliku uuenduskuuriga üllatavad «Terevisioon» ja Maire Aunaste juhitav «Meie».


Hommikune ärataja «Terevisioon» saab lisaks uutele rubriikidele uue algusaja – saade hakkab alates 26. augustist eetris olema kell 6.55. Saatejuhtideks on endiselt Kaileen Mägi, Tuuli Koch, Toomas Luhats ja Priit Kuusk, ent sisus on uuendusi.

Jätkuvalt räägitakse päeva olulisematest sündmustest ning analüüsitakse neid, kuid püsirubriikidele lisaks jagab sügisel suhte- ja seksuaalõpetust legendaarne doktor Noormann ehk psühholoog Tõnu Ots.

Remont selgeks teleka ees

Et kõikvõimalike teenuste kättesaadavus on teinud mehed mugavaks, võtab hommikusaade missiooniks meeste remondialaste teadmiste värskendamise. Handyman ehk Meistrimees teeb ka kõige tasasemale kontorirotile saates selgeks, kuidas kodustes remonditöödes probleemid seljatada.

Lisaks toovad Tartu Ülikooli keemia- ja füüsikatudengid vaatajani värskemad teadusuudised ning näitavad, kuidas see meie igapäevaelus toimib.

Pärast aastast vaheaega on «Terevisioonis» tagasi Eesti tuntuim zooloog ja zoosemiootik Aleksei Turovski, kes viib vaatajad kurssi loomade hingeeluga.

4. septembrist näeb reisisarja «Siiditeel», kus idamaade huvilised rändurid Tiina Jokinen ja Peeter Vähi koos reisiseltskonnaga juhivad vaatajaid ajaloolistesse paikadesse. «Siiditee tuuril 2007» oldi teel 86 päeva, mille jooksul läbiti seitse riiki: Hiina, Pakistan, India, Afganistan, Iraan, Türgi ja Süüria, lisaks veel piirkonnad, mis pole küll iseseisvad riigid, kuid mille elanikkond on selgelt identifitseeritav etnilise kuuluvuse, keele ja kultuuri järgi (Uiguuria, Tiibet, Kašmiir, Hunza, Punjab, Balochistan, Kurdistan jt).

Alates 9. septembrist naaseb ekraanile Maire Aunaste juhitav «Meie Euroopas», mis on oma 5. hooajal stuudiost välja kolinud. Saate meeskond on alates maikuust käinud külas Euroopas töötavatel eestlastel. Just sellest on tingitud saate nimemuutus.

15. septembrist jõuab eetrisse «Laulukarusselli» 10. hooaeg. Eesti Vabariigi 90. sünnipäeva puhul on lapsed saadetesse kutsutud maakondade ja linnade kaupa. Nõnda saavad vaatajad tuttavaks oma kodukandi ja Eesti eri paikade lauljatega. Saadet juhib Tallinna Linnateatri näitleja Andero Ermel.

Oktoobrist algab Eesti ajaloost jutustav 12-osaline draamasari «Tuulepealne maa», mille tegevustik jääb põhiosas Eesti esimese iseseisvusaja aastaisse.

Loo keskmes on kaks perekonda, Läänemaal asuva Roo kaluritalu pere ning Tallinna prominentse advokaadi Kallase perekond. Neist omakorda keskseimad on Toomas Roo ja Indrek Kallaste, põlvkonna- ja koolikaaslased ning Vabadussõja relvavennad.
Ülekantud mõttes kajastavad nende elusündmused, mehekssaamine, perekondlikud probleemid jms Eesti ühiskonna elukäiku kahe maailmasõja vahel.

«Välisilma» kavas on uued ja päevakajalised filmid poliitilisest olukorrast maailma eri paigus. Sügisel saab näha filmi Anna Politkovskajast, olukorrast Boliivias, narkoprobleemide küüsis olevast Colombiast, Litvinenko mõrvas süüdistatavast Andrei Lugovoist, Angela Merkelist ja lennartmerelikult sümpaatsest Vaclav Havelist.

Uued filmid ja sarjad


Ekraanile jõuab ka mitmeid hankefilme ja sarju. 28. augustist jõuab eetrisse ajalooline sari «Väejuhid», mis jutustab sellistest meestest nagu Napoleon, Shogun, Spartacus, Cortes, Richard Lõvisüda ja Attila.

28. septembrist on eetris komöödiasari «Allo Allo», mille tegevus toimub Teise maailmasõja ajal. 1. oktoobrist näeb ühe tuntuma toiduvalmistamise spetsialisti Jamie Oliveri kokasaateid. 2. oktoobrist jõuab teleekraanile «Lõvimees», kus näidatakse, milline võib olla inimese suhe ohtlike ja ettearvamatute kaslastega.

ETV pakub ka uusi filme, näiteks «Good Night and Good Luck», «Tristan ja Isolde», «Kõmulugu», «Täname suitsetamast» («Thank You For Smoking»), «Departed», «Apocalypto», «Hotel Rwanda» jpt.

Uute osadega jõuavad ekraanile krimisarjad «Loodud tapjaks», «Miss Marple» ja «Hercule Poirot». Detsembris on oodata «Midsomeri mõrvade» tuliuusi osasid.

Sügisel jätkuvad

•    «Prillitoos»
•    «Välisilm»
•    «Kultuuriuudised»
•    «Miljon senti»
•    «OP!»
•    «Pealtnägija»
•    «Paar»
•    «Vabariigi kodanikud»
•    «Eesti aja lood»
•    «Tähelaev»
•    «Pehmed ja karvased»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles