Tallinn ootab omavalitsusliitudelt maksuarutelu

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembris Tallinna linnavalitsuse ees toimunud maamaksu tõusu vastasel piketil olnud plakat..
Detsembris Tallinna linnavalitsuse ees toimunud maamaksu tõusu vastasel piketil olnud plakat.. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavolikogu pöördus omavalitsusliitude poole üleskutsega kujundada ühine seisukoht maamaksu osas.

Linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti ettepanekul täiendati kodualuse elamumaa maamaksust vabastamise taotlust, mille oli esitanud Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon, vahendas Raepress.

Selle eelnõu kohaselt oleks Riigikogu rahanduskomisjonile tehtud
ettepanek kaaluda maamaksuseaduse muutmist elamumaa maamaksust vabastamiseks. Vitsut soovitas aga astuda sammu kaugemale ja korvata see maksuosa üksikisiku tulumaksu arvel.

«Teha Eesti Linnade Liidule ja Eesti Maaomavalitsuste Liidule ettepanek pöörduda Riigikogu rahanduskomisjoni poole ettepanekuga arutada kodu-aluse elamumaa maamaksust vabastamise võimalusi tingimusel, et alates 1. jaanuarist 2009 suurendatakse kohaliku omavalitsuse eelarvesse üksikisiku tulumaksust laekuvat summat vähemalt 12,25 protsendini ning vajadusel algatada sellekohane maamaksuseaduse, tulumaksuseaduse ja vajadusel muude seaduste muutmise seaduse eelnõu,» seisis keskfraktsiooni esimehe tehtud muudatusettepanekus.

Põhjenduseks ütles Vitsut, et küsimus ei puuduta üksnes Tallinna, vaid kõiki
kohalikke omavalitsusi, mistõttu tulekski seda esmalt arutada nii Linnade Liidus kui ka Maaomavalitsuste Liidus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles