USA saadab Lõuna-Koreasse sõjalaeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS George Washington
USS George Washington Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriigid saadavad lennukikandja USS George Washington selle nädala jooksul Lõuna-Koreasse, et näidata liitlaste tugevust ja pidevat valmisolekut kaitsta Lõuna-Koread.

USA otsus saata Lõuna-Koreasse sõjalaev tuleb pärast kuid kestnud pingelist vahekorda kahe Korea vahel. Rahvusvahelise uurimisega leiti, et Põhja-Korea oli Lõuna-Korea laevarünnakus süüdi. Põhja-Korea eitab kõikvõimalikke sidemeid seoses rünnakuga ning peab ennast rahvusvahelise vandenõu ohvriks, vahendab CNN.

Pyongyangi sõnul on lennukikandja kohalolek hoolimatu provokatsioon, millega USA ja Lõuna-Korea üritavad vaid ÜROs oma au päästa.

Lennukikandja visiidi ajal saadab USAd veel kolm hävitajat. Neli päeva kestev visiit algab homme.

«USA merevägi näitab sellega oma jõulist kohalolekut Aasia Vaikse ookeani piirkonnas ning samuti annab Lõuna-Korea inimestele teada, et me oleme head sõbrad ja liitlased,» ütles kapten David Lausman oma eilses sõnavõtus.

97 000 tonni kaaluv George Washington on ainus USA lennukikandja, mille kodusadam asub väljaspool Ameerika Ühendriike ehk Jaapanis, Yokosukas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles