Eesti annab Moldovale ligi miljoni krooni eest abi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutus Moldovas
Üleujutus Moldovas Foto: SCANPIX

Eesti annab Moldovale üleujutuste tagajärgede likvideerimiseks ja kannatanute abistamiseks abi 857 000 krooni.

Eesti saadab juulikuiste ulatuslike üleujutuste tagajärgede likvideerimiseks Moldovasse nii tehnilist abi kui kaks kriisieksperti.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Pruti jõe üle kallaste tõusmine toonud kaasa suuri purustusi ja tuhanded inimesed on üleujutuste tõttu pidanud oma kodudest lahkuma.

Paeti sõnul saatis Moldova Eestile abipalve ja Eesti otsustas vastu tulla ning anda riigile abi üleujutuse tagajärgede likvideerimiseks, et seeläbi aidata kaasa üleujutuses kannatanute võimalusele normaalse elu juurde tagasi pöörduda.

Abiks minev tehnika soetatakse Eesti ettevõtete kaudu. Abina saadetavad viis komplekti pumpasid koos muu tehnikaga on mõeldud kaevude puhastamiseks ning keldritest vee väljapumpamiseks.

Võimalikud lisavajadused konkreetsemaks abiks selgitavad välja kohapeale lähetatavad eksperdid, kelle ülesandeks on samuti abi üleandmine, esmane koolitus ning olukorra analüüs, mis annaks Eestile võimaluse tulevikus toetada Moldova võimekust ulatuslike üleujutuste tagajärgede likvideerimisel.

Eesti abi Moldovale rahastab välisministeerium oma eelarvest arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles